Hideg párásítás korszerű módszerekkel

Hideg párásítás korszerű módszerekkel

Tudtak valamit a nagyszüleink, hiszen mindenki látta már azt, hogy a falusi otthonokban egy fazék vizet helyeztek a tűzhelyre, amellyel fűtöttek, illetve azon is főztek, így egyrészt mindig volt meleg víz, másrészt pedig a helyiség párásítása érdekében is tették. Ezt manapság szintén sok lakásban meg kell tenni, de természetesen már modernebb megoldásokkal, így a hideg párásítás meghozza az eredményét, vagyis a lakás tökéletes páratartalmát, elkerülve ezáltal a száraz levegő okozta rendkívüli kellemetlenségeket.

Mindenütt, de főleg az otthonunkban kényelmesen szeretjük érezni magunkat, azonban ha a pihenésünket megnehezíti a száraz levegő, nem érezzük azt a komfortot, amit például a legideálisabb páratartalom esetén, ami 40-60% közötti érték. Korszerű technikákkal készült készülékekkel is elvégezhető a hideg párásítás, ezek pedig nem kerülnek sokba, főleg ha a levegoguru.hu webáruházból végezzük el a szerkezet beszerzését. Ezek nagyon hatékonyan és hosszútávon jelentenek megoldást a száraz levegő okozta gondok ellen.

De van olyan is, hogy a túl párás levegő miatt jelentkeznek problémák, például a dohos szag, ami jó esetben legfeljebb a pincében jelentkezik. Ezekben az esetekben szükséges folyamat a dohos szag megszüntetése pincében, amihez egy kiváló hatékonyságú páramentesítő készülék gyakorlatilag nélkülözhetetlen. Persze, szükség van a helyiség alapos kiszárítására is, hiszen a dohos szagot általában a megjelenő penész okozza, ennek legnagyobb ellensége pedig a száraz levegő. Tulajdonképpen nemcsak a pincében észlelhető a kellemetlen dohos szag, hanem minden olyan helyiségben, ami ritkán van használva, zárva tartjuk az ajtaját, nincs légcsere.

A penész eltávolítása nem elég, mert a továbbiakban is szükség van egy páramentesítő berendezésre, ha azt akarjuk, hogy ne jelenjenek meg újra a penészfoltok. Mindenesetre, elsősorban a dohos szag megszüntetése pincében legyen a célunk, ezután már csak szinten kell tartani az elért, relatív egészséges levegőt. Ehhez pedig beszerezheti a modern készüléket a fent említett webáruházból is.